تناسب اندام با جراحی شکم
تناسب اندام با جراحی شکم
شکم یکی از نواحی است که چاقی و چربی اضافی بدن در آن ناحیه بیشتر به چشم می آید و برای افراد از لحاظ زیبایی ناخوشایند است. به همین دلیل خیلی‌ها دنبال انجام جراحی زیبایی شکم هستند.

تناسب اندام با جراحی شکم

شکم یکی از نواحی است که چاقی و چربی اضافی بدن در آن ناحیه بیشتر به چشم می آید و برای افراد از لحاظ زیبایی ناخوشایند است. به همین دلیل خیلی‌ها دنبال انجام جراحی زیبایی شکم هستند.

فرآیند جراحی

پس از انجام مشاوره و گزینش صحیح بیمار فرآیندهای جراحی در اتاق عمل (مراکز مجهز بیمارستانی یا مراکز جراحی محدود) که واجد امکانات کامل بیهوشی جراحی و مراقبت‌های ویژه باشد صورت می‌پذیرد پس از علامت‌گذاری نواحی موردنظر در وضعیت ایستاده جراح و بیمار به یک جمع‌بندی کلی در مورد ابعاد و میزان برداشت چربی در مناطق مختلف می‌رسند.

معمولاً عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی با یا بدون تجویز آرام‌بخش قابل انجام است ابتدا تزریق با انفیلتراسیون محلول موسوم به تامسنت انجام می‌شود که علاوه بر بی‌حسی موضعی از خونریزی جلوگیری کرده و تا حدی به جدا شدن و تجزیه بافت چربی کمک می‌کند سپس با استفاده از منابع انرژی مختلف که قبلاً توضیح داده شد و با استفاده از کانولاهایی به ابعاد مختلف بافت چربی شکسته شد و توسط منبع مکش (ساکشن) از موضع تخلیه می‌گردد.

برش‌های مورداستفاده در محل ورود کانولا قطری در حدود ۲-۳میلی‌متر دارند که معمولاً خودبه‌خود بسته‌شده و اسکار خاصی بجای نمی‌گذارد میزان تخلیه چربی بسته به جراح و تکنیک‌های مربوطه و موضع عمل متفاوت است اما اکثر جراحان در هر جلسه تخلیه بیش از ۵-۶ لیتر را توصیه نمی‌کنند.

مراقبت‌های پس از عمل

عمل لیپوپلاستی معمولاً به‌صورت سرپایی و BDAY CARE بدون نیاز به بستری شبانه انجام می‌شود پس از انجام پانسمان اولیه در اتاق عمل لگن مخصوص به بیمار پوشانده می‌شود که ترجیحاً بمدت ۴- ۳ هفته ادامه خواهد یافت.

تعویض پانسمان‌ها در صورت لزوم روزانه ۲-۱ بار انجام‌شده و بیمار از روز دوم قادر به استحمام خواهد بود از همان ابتدا بیمار تشویق به راه رفتن آهسته می‌شود و بسته به وسعت عمل بین ۳ تا ۷ روز بعد قادر به انجام کار و فعالیت‌های روزانه خود خواهد بود هرچند نتایج زیبایی عمل از همان ابتدا قابل‌مشاهده است اما نتیجه نهایی پس از رفع التهاب وتورم موضعی و معمولاً ۳ تا ۶ ماه بعد قابل قضاوت خواهد بود.

عوارض و مخاطرات جانبی

اگرچه لیپوساکشن از دید بسیاری از افراد یک عمل ساده وسرپائی به نظر می‌رسد، اما حقیقت امر آن است که این عمل به‌ویژه در حجم‌های بالای برداشت چربی عملی بزرگ و ماژور با احتمال خطر بالاست و باید توسط جراح حاذق و مجرب انجام شود عوارض آن از خونریزی خفیف تا شدید عفونت ناهمواری و عدم قرینگی شلی و افتادگی پوست و… متغیر است عوارض جدی‌تر نظیر عوارض بیهوشی مشکلات قلب و عروق، آسیب به پوست یا ارگان‌های داخلی آمبولی چربی یا لخته نیز در موارد نادر گزارش گردیده است خوشبختانه در مواردی که عمل جراحی توسط جراح باتجربه و در مراکز مجهز با رعایت موازین اصولی انجام شد میزان بروز عوارض بسیار نادر بوده است.

خواندن این مطلب را از دست ندهید!
چربی دور شکمی و راهکارهای مقابله با آن

ابدومینوپلاستی یا تامی لاک چیست؟

همان‌گونه که پیشتر ذکر شد دربیماران تیپ ۳ چاقی موضعی درجاتی از شلی و افتادگی پوست مشاهده می‌شود. علت این امر کاهش شدید یا نوسانات زیاد وزن مثلاً به دلیل رژیم‌های غذایی سخت و غیراصولی یا اعمال جراحی لاغری (باریاتریک) تغییرات هورمونی یا مسائل مربوط به بارداری و زایمان می‌باشد.

شکایت این گروه از بیماران عمدتاً مربوط به افتادگی و سنگینی ناحیه شکم، کمردرد یا زانودرد، فقدان تحرک کافی جهت ورزش یا فعالیت جنسی و مشکلات پوستی زیر شکم نظیر عرق…یا اگزماست.

در طی عمل ابدومینوپلاستی معمولاً علاوه بر تخلیه بافت چربی موضعی به روش لیپوساکشن، شلی و ضعف عضلات جدار شکم اصلاح و ترمیم‌شده و افتادگی و ترک‌های پوستی ناحیه زیر شکم نیز به روش جراحی برداشته می‌شود این گروه از بیماران معمولاً طی ۲۴ ساعت اول تحت نظر بوده و پس از عمل آموزش‌های لازم ترخیص می‌شود.

تأثیرات بارداری و زایمان بر بدن خانم‌ها

بارداری و زایمان به دلیل اثرات ناشی از تغییرات هورمونی و وزن جنین موجب تغییرات مهمی در بافت‌های بدن و به‌ویژه ناحیه شکم و سینه‌ها می‌شود در ناحیه شکم علاوه بر تجمع چربی موضعی پوست نیز خاصیت الاستیک و انعطاف‌پذیری قبل را ازدست‌داده و با درجاتی از شلی و افتادگی و ترک‌های پوستی یا STRIAE همراه می‌شود همچنین عضلات جدار شکم در اثر کشیدگی ضعیف شده که منجر به دیاستاز یا ازهم‌گسیختگی بین عضلات راست شکمی در دو طرف یا حتی فتق و پارگی فاشیا (غلاف) عضلات شکم خواهد شد.

بنابراین رویکرد درمانی در این بیماران تنها متوجه برداشت بافت چربی نبوده و انجام لیپوساکشن نه‌تنها تأثیر چندانی ندارد بلکه ممکن است موجب تشدید شلی و افتادگی پوست و گاه صدمات جبران‌ناپذیر به اعضا و ارگان‌های داخلی شکم گردد.