عوارض استفاده از کراتین
عوارض استفاده از کراتین _کراتین ترکیبی از دسته ترکیبات پروتئینی است که از سه آمینواسید متیونین، آرژنین و گلیسین تشکیل میگردد. این ماده در بدن بهصورت ترکیب فسفاته (کراتین فسفات) درآمده و بهعنوان یکی از منابع ذخیره انرژی بهویژه در فعالتها و ورزشهای سرعتی و انفجاری بهکار میرود. بیشتر ذخیره creatine در ماهیچههای اسکلتی قرار دارد.
عوارض جانبی کراتین چیست؟
اولا باید وقتی creatine استفاده میکنید دست کم سی گرم آب به ازای هر کیلوگرم بدنتان با آن بنوشید. مطالعات انجام شده در سطح وسیع نبوده و به صورت موردی بوده است. عوارض اکثرا به دلیل اینکه مواد معدنی و آب بدن تعادل ندارند اتفاق می افتند. با ترکیب کردن آب با پودر creatine یا آبمیوه و با رعایت برنامه غذایی مناسب میتوان بدن را در تعادل نگه داشت. ما باید دقت کنیم که در اثر مصرف creatine بار اضافی روی کلیه ها ایجاد نشود.
بالا رفتن وزن
مصرف creatine وزن فرد را بالا میبرد. در هفته نخست حتی میتواند تا ۳ کیلوگرم وزن فرد را افزایش دهد و حجم ماهیچه ها زیاد میشود. افزایش وزن در ورزش هایی مانند دو و ورزش های استقامتی مطلوب نیست اما برای ورزش های دیگری مانند بدنسازی مطلوب است
دهیدراسیون
با مصرف creatine سطح آب بدن هم باید تنظیم باشد. با مصرف کراتین آب بدن در ماهیچههای اسکلتی جمع میشود و در سایر بافتهای بدن آب کم میشود. با مصرف کراتین همچنین ادرار کم میشود اگر در هوای گرم ورزش سنگین انجام شود میتواند در تنظیم حرارت و دمای بدن نقص ایجاد کند و به دلیل گرما خستگی ایجاد شود.. این مسئله خصوصا در کشتی اهمیت زیادی دارد.
اختلال گوارشی
مصرف creatine میتواند سبب اسهال و تهوع شود. اگر دز بالایی از این مکمل استفاده شود احتمال اختلال گوارشی بیشتر میشود. این عوارض به این دلیل بروز پیدا میکنند که کراتین قبل از استفاده در آب حل نشده باشد.مصرف مقدار زیاد شکر به همراه کراتین در تخلیه معده میتواند اختلال ایجاد کند. اگر creatine کم مصرف شود خیلی کم عوارض به وجود می آید.
کشیدگی، گرفتگی عضلات
طبق بعضی گزارشات استفاده از creatine باعث افزایش کشیدگی عضلانی و میزان گرفتگی آنها میشود. که در اثر عدم تعادل الکترولیتهای بدن میباشد . پس وقتی کراتین مصرف میکنید مایعات بیشتری بنوشید و سبزی و میوه را در وعده های خود بگنجانید.
ناراحتی کلیوی
اگر کراتین زیاد مصرف شود به کلیه ها و کبد فشار وارد میشود. پس کسانی که سابقه بیماری کلیه دارند باید از مصرف creatine دوری کنند.
توجه:
کراتین با بعضی داروها سازگاری ندارد. پس اگر دارویی مصرف میکنید از پزشک مشاوره بگیرید. این داروها مانند استامینوفن، ناپروکسن، سایمیتیدین، آسپیرین، ایندومتاسین، دیکلوفناک ، پسودوافدرین و .. از نوع داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی میباشند که با creatine تداخل دارند.
- نویسنده : علی کیان پور
- منبع خبر : تیم طراحی بادی کلاب