آیا همه خوراکیهای خوشمزه باعث چاقی میشوند؟
آیا همه خوراکیهای خوشمزه باعث چاقی میشوند؟ در اینجا در مورد تاثیر عوامل موثر بر روی سوخت و ساز بدن، صحبت میشود. اگر شما هم اضافه وزن دارید این مقاله را بخوانید.
هر چیزی كه خوشمزه و ذایقهنواز باشد فرد را چاق میكند؟
متاسفانه این باور غلط موجب آن گردیده كه رژیم گیرندگان شكست خورده در كاهش وزن، خودشان را مجبور به رعایت مسائلی نمودهاند كه زمینهساز و پایهگذار اضافه وزن و چاقیهای مختلف تلقی میشوند.
۱- مثل كوچك و كم مقدار نمودن بیش از حد اعتدال و نیاز پرسهای غذایی خود
۲- عدم مصرف بعضی از گروههای غذایی سرشار از ریزمغذیهای مختلف
۳- كاهش تعداد وعدههای غذایی یا تغییر در ساعت مصرف آنها: اجرا كنندگان چنین رژیمهای نامناسب و نامتعادل و فاقد تنوع، لذت غذاخوردن را از دست داده و همواره به امید واهی دستیابی به اندام دلخواه رویایی خود به ادامه اجرای برنامههای خسته كننده فاقد طعم و رایحه دلپذیر و تهی از درشت مغذی های مورد نیاز سلولهای بدن ادامه داده و هرگز بعد از میل كردن چنین جیره غذایی كه فاقد مواد مغذی سازنده هورمونهای روحنواز و شادی آفرین میباشند نائل نمی شوند و از این جهت موجبات رضایت روحی و توانایی جسمیشان تامین نمیگردد.
لذت بردن از انواع غذاهای مصرفی تاثیرات بسیار مثبتی در شما پدیدار میسازد
لذت بردن از غذاهای روزمره یكی از عوامل تحریك كننده ترشح هورمون خوشبختی یعنی (Endorpine) میگردد كه وظیفه آن مهار تولید و ترشح هورمونهای استرس میباشد و علاوه بر آن عامل فروزش بیشتر شعله حیات و باعث سوخت بیشتر چربیهای دریافتی و ذخیره شده قبلی میگردد.
استفاده مداوم از سینه مرغ آبپز همراه با سبزیجات بخارپز و تحمل بلند مدت این محدودیت و محرومیت و چاقتر شدن بعنوان یك شكنجه دائمی بر شما تحمیل نمیشود باور کنید اگر سیستم سوخت و ساز خودتان را با ندانمكاری خود و یا بنا به توصیه دیگران به كاهش مداوم وا ندارید، با رعایت اصل تناسب و تعادل و تنوع میتوانید از شیرینی، شكلات و بستنی نیزخودتان را بهرهمند ساخته و با وجود آنها نیز به كاهش حجم چربیهای ذخیره شده و رسیدن به سایزهای دلخواهتان موفق گردید.
بنابراین نتیجهگیری میشود گرسنگی كشیدن و خیلی كمخوری و تکخوری منبع كمكی برای دستیابی به اندام متناسب به شما نخواهد كرد مخصوصا اگر با افزایش مدت و شدت فعالیتهای بدنی هفتگی آن را توام سازید، نتیجه کاملا برعکس تصور شما تجلی خواهد کرد.
نكات درخور تعمق و بسیار پر اهمیت
لذت بردن از خورد و خوراك و رفت و آمد معاشرت منجر به تقویت و افزایش سوخت و ساز میگردد:
۱) تحت تاثیر استرس از شدت و حدت سوخت و ساز بدن كاسته میشود
استرسهای مختلف تحت تاثیر هر عاملی فرا خوانده شوند به منزله عامل اعلام وضعیت قرمز در بدن میگردد حالت اضطراری و آمادهباش بوجودآمده تحت تاثیر استرس، موحبات حفظ چربیهای موجود و ذخیرهسازی چربیهای جدید میگردد.
علاوه بر آن استرس موجبات ترشح هورمون كورتیزول را افزایش میدهد كه با تاثیرگذاری بر عملكرد T3 میزان عملکرد آن را بر سیستم سوخت و ساز كاهش میدهد احساس خوش و لذت برعكس اثر تقویتی بر عملكرد هورمون T3 داشته و دارد وقتی شما از جیره غذایی مصرفی خود احساس رضایت دارید و از آنچه كه میل میكنید لذت میبرید سطح سوخت و ساز شما افزایش پیدا كرده، گرسنگی کاذب و میل به بیشخوری از بین رفته یا به شدت كاهش مییابد.
۲) لذت و آرامش خیال موجب تقویت و افزایش میزان سوخت و ساز میگردد
بدین صورت كه غدد فوق كلیوی تحت تاثیر این حالت به تولید بیشتر هورمون خوشحالی Endorphine پرداخته و با وجود این هورمون، مغز به ترشح هورمون سروتونین Seretonin مبادرت میورزد كه یك میانجی عصبی میباشد وباعث افزایش حالت رضایت و خوشی منجر گردیده و غده تیروئید تحریك به تولید T3 بیشتر میكند كه عامل سوزاندن چربیها میباشد.
۳) لذت و احساس رضایت آبشاری را در بدن جاری میسازد
كه در نتیجه آن میزان سطح هورمون لپتین (كه به وجود آورنده احساس گرسنگی میباشد) كاهش مییابد.
لذا غذاهای تولید كننده لذت و رضایت خاطر با یك تیر، دو نشان را هدف قرار میدهند، هم شما را سیر مینماید و هم رضایت خاطرتان را فراهم میسازد كه عكسالعمل آن تقویت خودباوری و توجه بیشتر به خویشتن خویش میباشد تا با كشف توانمندیهای خود به برطرف كردن عادات غلط دیگرو بهبود شیوه زندگی خود نیز نائل گردید.