کاهش وزن با میوه
در کنار غنی بودن از مواد مغذی مختلف، میوهها کالری نسبتاً کمی نیز دارند و همین، سبب شده است که کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند، به میوهها توجه ویژهای داشته باشند.
در کنار غنی بودن از مواد مغذی مختلف، میوهها کالری نسبتاً کمی نیز دارند و همین دو ویژگی در کنار یکدیگر، سبب شده است که کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند، به میوهها توجه ویژهای داشته باشند.
میزان بالای فیبر و آب موجود در میوهها نیز، به کاهش وزن کمک شایانی میکند.
کالری رژیم و میوه دریافتی
مطالعات متعددی به نکته اشاره دارند که اگر بخش غالب یک رژیم غذایی از میوه تشکیل شده باشد، کل کالری دریافتی کاهش محسوسی پیدا خواهد کرد و همین موضوع میتواند در کاهش وزن نقش موثری ایفا کند (البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که مطالب آورده شده، تأییدکننده پیروی از رژیم تک خوری یا به اصطلاح “رژیم میوه ” نمیباشد و تنها از یک بعد به این قضیه نگاه شده است.
سه ویژگی یک رژیم غذایی اصولی و علمی، تعادل (یعنی استفاده متعادل از تمامی گروههای غذایی و عدم حذف یا بیش خوری از گروه یا گروههای غذایی خاص)، تنوع (یعنی بهره گیری از تمام گروههای غذایی در برنامه غذایی روزانه) و تناسب (یعنی مصرف مواد غذایی متناسب با سن، جنسیت، فعالیت روزانه، دوره زندگی، شرایط فرهنگی و اجتماعی و محیطی و …) آن میباشد که با عدم رعایت این ۳ اصل، در کوتاه مدت یا بلند مدت، باید منتظر عوارض انتخاب اشتباهمان باشیم.)
اگر از اثر کاهندگی وزن میوهها هم صحبت میکنیم، این بدین معنا نیست که رژیم غذایی با کالری بالای خود را حفظ کرده و حالا با اضافه کردن مقادیر فراوانی میوه به رژیم خود، انتظار کاهش وزن را داشته باشیم.
اشتباهی که بخش کثیری از مردم در استفاده از روغن زیتون یا کنجد میکنند و با اضافه کردن آن به رژیم غذایی معمول خود که غنی از غذاهای سرخ کردنی و چرب میباشد، به دنبال دست یابی به سلامتی هستند و این یعنی اشتباهی بسیار بزرگ و البته سودبخش برای تولیدکنندگان و تاجرین و … .
برخی خواص میوه که به کاهش وزن کمک می کند
برخی از میوهها به علت نوع خاصی از فیبر خوراکی که دارند، اثر پر کنندگی معده را از خود نشان داده و میتوانند تا حدودی اشتهای فرد را کنترل کنند.
سیب، مرکبات و توت فرنگی از این قبیل به حساب میآیند.
اگر شما از آن دسته از افراد هستید که میوه را به صورت پخته، پوره شده یا آب میوه را میل میکنید، باید بدانید که مصرف میوه به فرم سفت و دست نخوردهی خود، اثر بیشتری را در کنترل اشتها میتواند از خود نشان دهد.
البته در برخی شرایط خاص گریزی از مصرف میوه به فرم پخته شده، نرم، پوره و آب میوه نیست، مانند: جراحیهای دهان و دندان، افراد مبتلا به پارکینسون یا سکته که توانایی جویدن کامل را از دست دادهاند، اختلالات بلع (دیس فاژیا) با ریشه مشکلات گوارشی یا عصبی، عفونت، جراحت یا آفتهای دهانی، گلویی و یا در ناحیه مری، رفلکس معده به مری، جراحیهای باریاتریک که با هدف درمان چاقی بیمارگونه انجام میگرید، التهاب یا زخم معده و در دورههای خاصی از زندگی مانند نوزادان و برخی نوپایان و سالمندان.
مطالعات نشان دادهاند که مصرف میزان فراوانی آب میوه، با افزایش دریافت کالری روزانه همراه میباشد و در دراز مدت میتواند منجر به افزایش وزن و دیگر بیماریها نیز شود. در جدول زیر، به برخی از میوهها که به عنوان میوههای کم کالری مناسب برای کاهش وزن نام برده شده است، اشاره کردهایم.