آیا ساعت شب و روز در کاهش وزن نقش دارد؟
بدن انسان در سنین مختلف از جمله در زمان رشد و بلوغ، از یك نظم بیولوژیكی شب و روز تبعیت میكند كه توسط تغییر فعالیتهای هورمونها و آنزیمهای مختلف بدن نمود پیدا میكند.
روزها
روزها كه آفتاب جنبش و حیات را القا مینماید، موجب افزایش ترشح هورمونهای نیروزایی همچون آدرنالین، انسولین و كورتیزول میشود كه ۷۰ درصد انرژی لازم را از سوزانیدن مواد قندی و ۳۰ درصد باقیمانده را از محل سوزانیدن چربیها فراهم میكنند.
شبها
با آغاز شب، آرامش درونی در انسان آغاز شده و هورمونهای سازنده و ترمیمكننده مثل هورمون رشد (سوماتوتروپین) كارگاههای ترمیم و جایگزینی را با دریافت ۷۰ درصد انرژی از سوزاندن چربی ها و ۳۰ درصد انرژی موردنیاز از محل سوزانیدن قندها را فراهم میسازد.
ضمنا عملكرد ارگانهای بدن در ساعتهای مختلف شب متفاوت و قابل تعمق میباشد.
با توجه به ریتمهای زیستی (بیولوژیكی) اشاره شده و فعالیتهای هورمونهای مترشحه ارگانهای مختلف بدن توصیه میشود، جهت جلوگیری از اختلال در روند سوخت چربیها اولا شام خودتان را قبل از ساعت ۸ شب میل نمائید و ثانیا از تناول شامهای حاوی چربی و كربوهیدرات زیاد خودداری كنید و به میل كردن سبزیجات خام و پخته، با مقداری غذای حاوی پروتئین قناعت كنید.
به عبارتی در طول روشنایی روز حداكثر تا ساعت ۵ بعدازظهر بر مبنای هرم غذایی، مواد غذایی حاوی كربوهیدرات (قندها) را به خصوص مواد غذایی كه شاخص گلیسمی بالایی دارند میل فرمایید و تلاش فرمایید با برنامهریزی قبل از ساعت ۲۳ خواب شبانه خود را آغاز نمایید تا فرصت كافی در اختیار بدن برای بازسازی و ترمیمهای مورد نیاز در طول یك خواب راحت و عمیق فراهم گردد.