فهرست غذاهای رژیم غذایی بیماران کلیوی
فهرست غذاهای رژیم غذایی بیماران کلیوی
اگر قصد دارید برنامه رژیم غذایی سالم کلیه را دنبال کنید، اولین قدم این است که در آشپزخانه تان، غذاهای مناسب را در اختیار داشته باشید

فهرست غذاهای رژیم غذایی بیماران کلیوی

اگر قصد دارید برنامه رژیم غذایی سالم کلیه را دنبال کنید، اولین قدم این است که در آشپزخانه تان، غذاهای مناسب را در اختیار داشته باشید. همچنین باید محدودیت‌ های رژیم غذایی را به خودتان آموزش دهید و مراقب باشید که از مصرف  غذاهایی که سدیم، پتاسیم و فسفر زیادی دارند، اجتناب کنید و آنها را به رژیم غذایی خود اضافه نکنید.

در سال‌ های اخیر، توصیه ها در مورد بهترین رژیم غذایی برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی، شروع به تغییر کرده ‌است. مطالعه ای که در سال ۲۰۱۷ و در مجله بالینی انجمن نفرولوژی آمریکا منتشر شد، نشان داد که الگوهای رژیم غذایی سالم،  برخلاف رژیم سنتی کلیه، با مرگ و میر کمتری در افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی مرتبط بوده ‌اند. الگوهای تغذیه سالم به رژیم های غذایی اشاره دارند که شامل مصرف میوه‌ ها و سبزیجات، ماهی، بنشن، حبوبات کامل و غذاهایی با فیبر بالا هستند و از طرف دیگر مصرف شکر، سدیم و شکر تصفیه ‌شده را محدود می کنند.

این یافته ها قابل ‌توجه است، زیرا بر خلاف دستورالعمل‌ های رژیم غذایی سنتی که در گذشته توصیه شده‌ بود، عمل می کند. یافته‌های اخیر حاصل از مطالعه گروه چند ملیتی DIET – HD که شامل بیش از ۸۰۰۰ بیمار همودیالیزی بود، نشان داد که پایبندی به رژیم غذایی مدیترانه ای و یا رژیم دش (dash ) با مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در ارتباط نیست و در واقع به کاهش خطر مرگ و میر کمک کرده‌ است.

بر اساس آخرین تحقیقات، غذاهای مریوط به رژیم غذایی کلیوی که برای خوردن مناسب هستند، در زیر آورده شده است:

  • انواع سبزیجات، از جمله سبزیجات دارای برگ سبز، سبزیجات خام و سبزیجات پخته‌شده. چغندر یا آب چغندر، سبزیجاتی مانند اسفناج، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی بنفش، جلبک دریایی و کرفس برخی از بهترین گزینه‌ها هستند. با این حال، آگاه باشید که بسته به شدت شرایط شما، پزشک شما ممکن است توصیه کند که از مصرف سبزیجات و میوه‌هایی که پتاسیم بسیار بالایی دارند، اجتناب کنید ( برای مثال آووکادو، طالبی، عسل، موز، آب‌میوه، گوجه‌فرنگی، لوبیا و غیره )
  • انواع میوه‌ها، به خصوص آنهایی که آنتی‌اکسیدان زیادی دارند‌ مانند قره قاط، گیلاس سیاه و زغال اخته. این میوه هایی که رنگ تیره زیادی دارند، سرشار از مواد مغذی هستند که ممکن است به مبارزه با عفونت ‌های کلیوی کمک کنند. نوشیدن آب زغال اخته، یکی دیگر از گزینه ها می باشد. همچنین مصرف لیمو یا آبلیمو به خاطر اثرات پاکسازی که دارد، مفید است.
  • غلات ۱۰۰درصد کامل، اگرچه غلات مقوی و غنی شده ممکن است بسیاری از مواد معدنی را به رژیم غذایی شما اضافه کنند.
  • شیر ارگانیک و محصولات لبنی، شامل ماست، کفیر و پنیرهای سالم
  • گوشت حیوانات علفخوار، گوشت های با کیفیت، مرغ و ماهی. پودر پروتئین، از قبیل پودر کلاژن یا پودر پروتئینی که از آب استخوان تهیه می شود نیز گزینه‌های خوبی هستند.
  • تخم‌مرغ
  • آجیل، دانه‌ ها و سبزیجات ( ۴ تا ۵ بار در هفته)
  • چربی‌ های و روغن‌های سالم، از جمله روغن نارگیل، روغن زیتون، کره و سرشیر
  • غذاهای کاهش دهنده فشار خون مانند آب انار، سبزی، گشنیز، عصاره ریشه چغندر، شکلات سیاه، دانه کتان، روغن کنجد و چای هیبیزیک
  • گیاهان و ادویه‌جات تازه از جمله پونه‌کوهی، زردچوبه، زنجبیل، دارچین، جعفری، رزماری و غیره.
  • همچنین مطمئن شوید که آب کافی و مایعاتی که آبرسانی دارند را مصرف می کنید مانند چای گیاهی، آب گازدار و یا آب مخلوط شده با میوه.
خواندن این مطلب را از دست ندهید!
رژیم کانادایی چیست و فواید آن

  • نویسنده : علی کیان پور
  • منبع خبر : تیم طراحی بادی کلاب